måndag 7 mars 2011

Badlakan till lillebror!!Igår när jag rensade lite i en av tyggarderoberna så hittade jag detta härliga frottè tyget hade helt glömt av det.
Saxen åkte fram direkt och det var färdigt rensat denna dag =)

Jag har länge tänkt att sy ett badlakan med huva till lillebror men inte hittat något roligt frottè tyg allt som finns i handen är enfärgat och inte så jätte skojigt enligt mig, men detta tyget var som klippt och skuret för detta ändamål. Funderade ett tag på vilket mått jag ville ha vi bor i hus och det är inte alltid jätte varmt inne så ett lite bredare badlakan att vira runt en ny badad lillebror ville jag ha. Har ett par liknande här hemma sedan store syster var liten, men jag tycker dom är så små och då blir det så kallt.

Valde till slut att göra den riktigt stor så den fungerar länge måtten är 98 cm x 94 cm och jag kantade den med interlock, vet inte riktigt hur det kommer att fungera när badlakanet kommer att bli blött men hoppas på det bästa.
Funderade även på om jag skulle ha någon typ av upphängning eller om jag bara skulle hänga den i luvan men det fick bli en liten ögla mitt på huvudet.

Mönstret har ja ritat själv, men det finns ett på badlakan i ottobre 4/2005

Tyget blommig frottè är ett loppis fynd (prislappen var kvar och det stod 11 kr konsum ha ha lite skojigt)
Kantband interlock från jyndesign

Det tråkiga är att nu är tygbiten slut så där som på en ytte pytte bit, men jag får väl se det så att jag kan glädjas länge av detta badlakan =)

5 kommentarer:

Carro/mysigtdesign sa...

Vilket underbart frottétyg och vilken söt bild med lillebror invirad i sitt härliga badlakan.

Helena sa...

Jättefint! Tyckte också att köpebadlakanen var lite små så bra när man kan måttanpassa själv :)

Moi! sa...

vilket underbart tyg!!!

Heartbeatdesign sa...

vilket underbart fint tyg!!

Fangoria sa...

Guuud så läckert tyg!!! Supergulligt badlakan!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin