onsdag 27 juni 2012

Prinsessor till sessan!
Nu ska min lilla prinsessa få en riktig putti nutt klänning! När storasyster såg detta tyg hos liandlo så skrek hon rakt ut DE VILL JAG HA MAMMA men jag var inte tillräckligt snabb först gången så när det kom mera var jag först på knappen tror jag!
Det blev en ny variant på klänning denna gång, söm under bröstet och mera vidd i kjolen extra blev det med spets i ner kant, som ni säkert vet är jag inte jätte förtjust i spets och så men jag tycker denna klänning blev riktigt söt faktiskt. Och jag tror även storasyster kommer att gilla den, hon är på sommarlovs mys hos farmor och kommer hem senare i dag.  

Det var riktigt svårt att bestämma kantband till detta tyg, tyckte jag hade varit lika fint med grönt och säkert en massa andra färger med men valet full tillslut på ljus turkos. Det är lite roligt att använda en annan färg en rosa till ett så annars tjejigt tyg. 
Längst ner på klänningen sydde jag först rullfåll och sedan sydde jag fast spetsen under i från. 
Spetsen som jag använt mig av är underklädes spets så den är lätt elastisk, denna har jag haft i mina ägor ända sedan gymnasiet då jag skulle ge mig på att sy underkläder som specialarbete ha ha men herre gud så längesedan!  

Mönster:
Eget stl 122

Material:
Prinsessor Liandlo
rosa jersey olssonstyger
Ljus turkos interlock JNYdesign
Underklädes spets 

Nu äntligen i dag har vi fått lite värme och sol hoppas nu bara att det holler i sig ett par dagar!
Ha de gott!

3 kommentarer:

od Andulky sa...

Underbar! Jag är barnsligt förtjust i spets jag.

Emilia sa...

Prinsessfin klänning - snyggt med spetsen nertill!

Puppan sa...

Underbart fin!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin