måndag 15 oktober 2012

Spets till kusinen!
Ja då var det premiär för större kläder då =) Jag är super dålig på att sy kläder i vuxenstorlek men nu fyllde barnens kusin 11 år och då passar det inte kanske med allt för barnsliga modeller och material. Valet på en enkel modell och svart spets så man kan variera med olika färg under i stället.
Lite tid tog det att få till en bra modell och eftersom det är många år sedan jag läste mönsterkonstruktion, så fick det bli en rak modell  i bara två stycken. 
Och jag blev faktiskt förvånad över att modellen blev så bra, så mycket tror jag på mig själv. Jag är dålig på att sy en ny modell i något skräp tyg först syr allt för ofta direkt i det tyg jag vill använda och det är faktiskt inte alltid att det blir bra, man kan tycka att jag borde ha lärt mig efter alla missar men jag vill liksom se resultatet i de tyg jag hade bestämt mig för direkt om ni förstår hur jag tänker. 
Kusinen blev super glad och den satt jätte fint på henne med lite mera vidd en vad jag hade över på bilden, så nu kanske det blir lite mera vuxen kläder framöver eller så blir det bara när hon fyller år och vid jul vem vet!?

Mönster:
Eget stl xs/s

Material:
Svart stretch spets   

2 kommentarer:

Emilia sa...

Så snygg!

Cecilia sa...

Jättefin! Bra idé med överplagg så man kan variera under.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin