söndag 20 september 2009

Tunika med applikation!!


Fortsätter att prova mig fram med mina modeller, denna gång en singoalla tunika men i jeanstyg och prickigt bomulls tyg i ärmarna. Inte lätt kan jag säga måste hitta någon annan lösning till hallsringningen, tyget är inte så stretchigt så det var nästan omöjligt att sy dit resårbandet. Inte nog med det utan när jag skulle prova den på I så är den för tajt, blä!!
Så tråkigt får fortsätta slipa lite på mönstret så kanske det blir bra till slut.
Något jag lyckades bättre med är applikationen den blev riktigt bra och rolig! När jag köpte de prickiga tyget så hade jag en liten tanke om en svamp kanske inte som applikation på klänning men det blir ju inte alltid som man tänkt sig =)

16 kommentarer:

Maria sa...

Jättefin singoalla med svampen och ärmarna:) Jag hade precis som du lite knepigt att få till halsresårkanalen. Men kika in hos mig under "Singoalla kaos" så kanske det kan vara till hjälp:)

Johannah sa...

Åååh vilken söt applikation, och så fint att matcha med ärmarna. Gud vad fint! Varför kunde inte jag komma på det där? ;-)

Retro Elephant sa...

Vilken söt en!

//Lina

Emilia sa...

Söt - flugsvampapplikation e aldrig fel :)

Palven sa...

Supercool :o) Den blev så himla frän med flugsvampen.
Ibland har jag använt snedslå i halsringningen om tyget är för stumt. Sen har jag kört in resåren i hålrumet som blir i snedslån.

Moi! sa...

fin. synd att inte måtten blev bra. om du har ottobre 03/09 så kolla in klänning 18 som är lite i singoalla stuk. Du kan iaf ta måtten därifrån.

Pernilla sa...

TACK för alla TIPPS ni är guld värd!!

Debbie sa...

Jättefin! Kul med något som känns klassiskt, men ändå originellt :-)

Aleisa Ribalta sa...

deen klännningen är xupersöt, tycker det är precis som det skall, men klar man själv hittar mera nackdelar änn de andra. på halsen brukar jag ha muddväv i den här modell, funkar perfekt. och då få du göra lite bredare på overdel av klänningen, det ordna sig när man rinkar med muddar, du ska dra och dra, resultaten är toppen. applikationen din är en dröm, jag har länge sen haft den tänke och en nickelpiga, och jag kan inte vänta mer, snart gör jag det. kram!!!!

SiriR sa...

Så stilig! Likte soppen godt. Ergelig at den ble litt trang i halsen.

LillaBarn sa...

Tråkigt att den inte passade ordentligt, för den var superfin! I like!!!

Fotograf Jenny Thörnberg sa...

Hej, den var underbar. Men jag vet att det är supersvårt att sy en snygg resårkanal. Jag tog helt enkelt lite mer tyg upptill och sen fick den bli lite knöglig. Den ska ju ändå vara lite rynkad med resåren.
Supersnygg applikationen

od Andulky sa...

Underbar! Älskar applikationen!

Beata sa...

Den var verkligen jättesöt!

Mia sa...

Så synd att den inte passar, irriterande när man lagt ned en massa tankar och arbete! Tunikan är i vart fall superfin, matchningen jeans och rött och vitt är så snyggt! Kanske kan den passa något annat barn?

Lallis/Helene sa...

Jättefin! Fint med applikationen som matchar ärmarna!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin