lördag 30 april 2011

Munkjacka !

Nu har jag äntligen sytt en munkjacka till lillebror, har tänkt jätte länge att sy en men det har inte blivit av.
Använde ett mönster ur ottobre men gjorde om lite vid luvan, ville att dragkedjan skulle gå upp även i luvan fram så det blev lite ändringar, dessutom ville jag prova en annan ficka en den som satt på mönstret.
Det var inte så komplicerat som jag trodde men det gäller att tänka till lite i vilken ordning allt ska sys och det blev lite tjockt framtill när jag skulle sy i dragkedjan eftersom det blev dubbelt tyg med fickorna men annars var det skoj.
Jag valde att sätta snoddar i luvan men dom går inte hela vägen runt utan är fast sydda i fodret på luvan, sydde två knapp hål och sedan en remsa interlock på coverpron för att kunna festa i knapp hålen, på det viset behöver jag inte häller oroa mig att lille bror ska strypas när han ligger och sover.

Jag tänkte först att jag skulle ha en enkel jacka enfärgad och inte så mycket krusse duller men allt eftersom jag sydde så kändes det lite tråkigt så det fick bli turkosa detaljer och en stjärna på ärmen. Jag känner mig super nöjd med denna jacka, den var rolig att sy och blev jätte fin på kan man önska något mera en så!


Mönster omgjort ottobre 1/2011 stl 74

Collegetyg som jag inte mins vart jag köpt, turkost tunn interlock från jny design mudd jofotex

Dragskedja olssons tyger

10 kommentarer:

W collection sa...

Men såååå fin!

SiriR sa...

For en fantastisk fin jakke, med masse lekre detaljer:)

JuMel sa...

Verkligen fin! Känn dig nöjd!

Emilia sa...

Jättesnygg - vilket jobb!

Taija sa...

Really cute and so lovely colours!!

Sofia sa...

Jättesnygg!!

Skapat av mig sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Skapat av mig sa...

Superfin! Min stora kille tjatar på mig att sy munkisar, det är tydligen det coolaste plagget i vår enligt honom, men jag har inte kommit mig för att köpa tyg ännu, nu blev jag dock lockad!

Det blev lite Nova star känsla över din fina!

Heartbeatdesign sa...

så galet fin! Skulle vara mäkta stolt om jag knåpat ihop en sån!!

makrill sa...

Toksnygg!! Ser riktigt proffsig ut. Gillar verkligen stjärnan på armen. Jag har kapitulerat och köpt munkjackor till min makrill :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin