tisdag 20 mars 2012

Byxa, byxa och byxa!


Jag vet inte riktigt vad som har hänt från att vara i en riktigt skapar period och sy i massor till att helt bara tappat lusten nästan inget sytt allas. Det värsta är att jag sitter och tänker på en massa saker jag vill sy  men när jag går bort till sy hörnan och plockar lite med mönster och annat så tappar jag lusten, konstigt behöver kanske bara en paus eller mera sol så lust och lycka återkommer.

Jag har i alla fall pallrat mig över till maskinen och sytt några byxor till lillebror han var i ett jätte behov av påfyllning, han har dragit iväg en massa på längden så dom gamla var i kortaste laget.
Jag har också ritat ett helt nytt mönster på muddisar inte för att det var något större fel på det från ottobre som jag brukar använda, tvärtom det är ett riktigt bra byxmönster men jag kände att det var dags för att rita ett alldeles eget. Detta mönster är lite snävare över rumpan och lite rakare i benen än det gamla och faktiskt lite kortare i benen också. Det blev precis så där som jag tänkt mig så både jag och lillebror är lycklig för stunden.

Tre olika byxor fast av samma mönster, de blårandiga är ett par helt enkla muddisar utan några detaljer tyckte tyget passade att vara som det var utan krusiduller. Grå melerade velour byxor med mina favorit fickor vist blev det fint med grått och lime? och små giraffer i fickorna, tutorial på hur jag syr mina fickor hittar du här. Sedan dom byxorna jag gillade mest är de svart och vit randiga med lime grön täcksöm i grenen tyvärr blev det ingen närbild på dessa,för  när jag skulle fixa med bilden i datorn så insåg jag att det måste varit något smuts på linsen så bilden var helt suddig tråkigt =(  tutorial på täcksöm hittar du här

Jag hoppas lusten snart infinner sig för det här går ju inte =)


Mönster:
Eget st 86


Material:
Grå melerad veloue, turkos/blå randig interlock, tunn lime grön interlock lokal tygaffär
Giraff tyg till fickor mina små (tyvärr har de lagt ner butiken)
Svart/vit randig jersey JNYdesign
Svart, grå och turkos mudd olssonstyger

4 kommentarer:

Katharina sa...

Vilka fina byxor. Roligt med nytt egenritat mönster också.

Känner igen det där med lusten som försvinner, men för det allra mesta så dyker den ju upp hux flux igen också. Bara till att vänta in den.

Fangoria sa...

Så himla fina brallor!!
Känner tyvärr också igen det där med att tappa sylusten. Hoppas du får igen den ordentligt snart!

Mirre sa...

Så det vara ibland, men du har ju fått mycket gjort ändå! :)
Riktigt fina byxor!

busmumrik sa...

Byxorna ser jättehärliga ut! Ser ut att sitta väldigt snyggt också! Börjar bli dax med lite påfyllning i byxlådan här också... ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin