söndag 29 januari 2012

inspirerad!

Jag såg ett par jeans byxor på bloggen annas alster för ett tag sedan som jag blev helt kär i och var bara tvungen att härmas och sy ett par till lillebror. Har tänkt länge att jag skulle sy ett par jeans men det har bara blivit mjukisar till honom, har varit lite rädd för att sy i jeans tyg mycket för att jag har tänkt att det måste vara så mycket rörelsevidd så han fortfarande kan springa runt och busa klättra och ni vet. Men nu när jag äntligen ha vågat så fattar jag inte varför inte detta har hänt tidigare ha ha ibland tror jag man inte ska tänka så mycket utan bara testa i stället, kan inte bli mer än ett ufo.
Det bästa med dessa byxor är att lillebror är super snygg i dom fast de finns lite att växa i, kanske hade räckt med en stl 80 blev lite väl mycket baggy =)

Lillebrors garderob är rätt fullproppad för tillfället men jag bara kan inte låta bli att sy, han är fortfarande en 80 men jag syr bara i 86 nu för vi kommer inte att hinna använda allt annars. Det är så roligt att sy till barnen tänk om jag ändå hade sytt mera när storasyster var liten.


När jag hade byxan ut klippt på sybordet låg tyget som jag sydde bodyn bredvid och bara skrek, klipp i mig så det fanns inget annat alternativ än att göra det. Mönstret till denna är samma som den här men jag glömde att klippa bort söms månen på axen som jag gjorde sist, fast det gjord ingenting blev riktigt bra i alla fall.

Jag bara älskar detta set till lillebror och jag är så glad att det finns så mycket härliga kreativa människor där ute som jag blir inspirerad av hoppas även att jag kan bidra med lite kreativ inspiration (när jag inte härmas ;)  


Mönster:

Byxa stl 86 ottobre nr 4 /2011
Body stl 86 eget


Material:

Jeans tyg, mudd Olssonstyger
himmelsblå vit randig jersey Jnydesign 
Blå krokodil jersey Michas Stoffecke
tunn intelock  till kantband

5 kommentarer:

Le Petit sa...

Supersnyggt set! Fina färger och kombinationer av tyger!

annas alster sa...

Va kul att du blev inspirerad! Dina byxor blev supersnygga! Och mina såldes på fredagens lilla homeparty. Det var också kul tycker jag :)

Gunn Astrid Øfsti sa...

Har kikket i bloggen din, og jeg må bare si at du har laget utrolig mye fint!!!Har lagt deg til i bloggen min, slik at jeg kan følge med videre på alt du lager.

od Andulky sa...

Så fint!!

Anki sa...

Vilket härligt set!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin