onsdag 30 maj 2012

Kanske favoriten i sommar!






Singoalla är en av mina favoriter sommar tid, jag tror denna kommer att bli sommarens mest använda också bara för att den är sydd i ett gammal påslakan så mjuk och tunn.  Mina föräldrar hade ett set påslakan som var precis så här mjukt när jag var liten och känslan att få krypa ner och lägga sig under täcket var det mysigaste jag visste, Kanske jag skulle behållit det som påslakan i stället, men mönstret passade så bra som sommar singoalla till stor tjejen!

Jag använde mig faktiskt av samma mönster som till den jag sydde i jersey så modellen fungerar lika bra i både  mjukatyger och vävda. När jag sydde denna så tyckte jag att det var lite snålt tilltaget på ärmen blev inte så mycket rynkat som jag önskat så denna gången klippte jag isär mönstret mitt på ärmen och lade till 4 cm  extra på vidden, resultatet blev precis så bra som jag trodde. 

Liten detalj blev det också i raglar sömmen passade på att sy passpoaler  i bland kan en så liten detalj få ett plagg att se väldigt arbetat ut men egentligen  är det super snabbt fixat. Jag har använt mig av rosa bomulls snedslå och passpoal snöre, visst blev det fint?!



Mönster:
Ottobre 3/2012 utan veck stl 128


Material:
Tunnt påslakan loppis fynd
rosa snedslå i bomull ur gömmorna 
passpoal snöre Bibbis


5 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Vad fin, jag håller på att sy tre klänningar efter just det mönstet med veck och jag är supernöjd.
Håller på att knåpa ihop den sista nu, så dom kommer senare på bloggen.
Det är kul att se hur olika man tolkar mönster!/Åsa

od Andulky sa...

Superfin!

Emilia sa...

Sommarhärlig!

Alice BraLLan sa...

Ja Singoalla-klänningar har jag också snöat in på. Underbart praktiska och kan användas över flera storlekar. Denna var underbar!

Åsa Tidqvist sa...

verkligen fint sydd med passpoalbanden där, sött tyg och ja, en perfekt sommaklänning helt enkelt!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin