tisdag 1 maj 2012

himmelsblått + svart!

Nu har jag sytt det första plagget ur ottobre tidningen, tyckte att det fanns en del roliga plagg med denna gång och först ut blev en jacka till lillebror. Detta mönster är tänkt mer som en tunn jacka men vi behövde något som är lite tjockare en flecce, så jag provade att sy den i tjockare college tyg och som foder använde jag en bit interlock.Det jag fick göra på mönstert var att ta ut det lite i vidden så att det får plats en tröja under också utan att det blir korvstoppning sedan använde jag blixtlås, men i övrigt är mönstret det samma som i tidningen.
Det var jätte länge sedan jag helfodrade ett plagg så det blev en rejäl funderare och jag fick nåla om ett par gånger i ärm slutet innan jag lyckade tänka rätt. Men det är jätte roligt att helfodra för plagget ser så snyggt ut även på insidan.
Vist gör sig den himmelsblåa färgen jätte bra mot svart? lyfte jackan massor tycker jag och lillebror är så fin i blått.

 Den är redan använd flitigt här hemma har varit perfekt i helgen när vi har haft sol och ganska varmt ute, vi har varit ute i massor och jackan är kanon både att leka i och samtidigt fungerar den jätte bra som sov jacka när den är lagom tjock och mjuk.

Vi har haft en ganska intensiv helg men också jätte rolig har både hunnit med en massa måsten och samtidigt umgåtts med vänner och familj dessutom har vädret gett mig en massa ny energi och skapar lust. 


Mönster:
Nyaste ottobre kan det vara 3/ 2012? stl 86

Material:
Svart tjockt college olssonstyger
himmelsblåa moln interlock JNY design
Dragkedja bibbis

9 kommentarer:

Maria sa...

Vilken fin!

Fangoria sa...

Nu var det längesen jag kikade in här ser jag, guuud så mycket fint du sytt, helt sjukt fint!
Denna var underbar, svart mot himmelsblått blev så snyggt!

Jenny "Retrokas" sa...

Jättefin! De blåa molnen går verkligen bra ihop med svart, snyggt! =)

Thea sa...

Jättefint! Vilken härlig färgkombo!

Palven sa...

Supertjusig!
Nu fick jag beslutsångest om jag ska sätta blåmoln eller röda stjärnor i dotterns svarta OP ;o)

maria syr och så vidare sa...

Jättefin! Gillar den blå dragkedjan som bryter av mot det svarta!

Jenny B sa...

Jättesnygg!

Pernilla sa...

Tack ni är så snälla :)

Mia sa...

Så härlig!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin