fredag 18 maj 2012

Linne boddy!
Men varför har jag inte sytt i dessa tyger tidigare! Dom är helt underbara både i mönster och kvaliten synd bara att mina små la ner sin verksamhet så snabbt!

Vi har en liten kille här hemma som inte kan låta bli att vara med handen i blöjan så fort chansen ges  och ibland så åker den även av, nu är det så att han gillar att springa runt här hemma halv naken men det blir bara svårare och svårare när det händer små olyckor på golvet. Det är inte så att det gör något om han råkar kissa på golvet men vid ett flertal gånger på slutet så har han kissat och sedan halkat i det och slagit bakhuvudet i golvet för att ingen av oss hunnit  med. Och det känns väldigt onödigt, Så jag tänkte att en linnebody är att vara lättklädd dessutom så får han inte upp knapparna själv och på så vis kanske vi slipper små olyckor på ett tag.

Jag använde mig av mönstret till min kuvertbody med lång ärm och det ända skillnaden är att jag har tagit bort ärmen och sömsmånen i armhålan sedan är mönstret det samma. Jag gillar knapparna på axlarna tycker det är både praktiskt och dekorativt, här valde jag en avvikande färg på dem och det är inte riktigt likt mig vill annars gärna matcha med någon färg som finns i tyget!
Jag blev helt kär i dessa två linnebodysar måste vara tyget som får mig att känna sådan lycka =)


Mönster:
Eget stl 86

Material:
Giraffer och sköld-paddor  från Mina små
Tunn vit interlock JNYdesign
Färgade 10mm knappar cranberrylover

Ha en skön fredag!

16 kommentarer:

annas alster sa...

Superfina! Vi har en också en tjej som gillar att springa utan blöja här hemma. Men det får hon inte... :) Hon vet att i sommar från hon springa naken. Tror att hon ser fram emot det :)

Eli sa...

Så fine bodyer, de blir deilige i sommervarmen!

Og det var jo en veldig smart løsning på bleieproblemet :-)

Helena sa...

Superfina!

Åsa Tidqvist sa...

jättesnygga!!

maria syr och så vidare sa...

Jättesöta! Jag gillar linne på små barn, de ser ut som små brottare. Tyget med girafferna är helt fantastiskt!

Cilia sa...

Jättesöta och somriga :) bra lösning på pillandet med blöjan, har en son som är likadan men han har stl 86-92 så det känns tyvärr som att han är för stor för body :P

hönapöna sa...

wow, vilka fina! Tyget med sköldpaddor är helt i min smak!

myran och lo sa...

Så mkt fint du sytt!!
Är avis på kantbanden, hur syr du dessa? Coverlock eller med vilken maskin? Får verkligen inte till mina halsar...
Trevlig lördagkväll!

Pernilla sa...

Myran och lo:
Jag har en bandkantare till min janome cover pro, hur syr du dina? kanske kan hjälpa till?!

myran och lo sa...

Ja du, får nog bli att jag köper en ny maskin. Har bara försökt sy och vika och sy fast. Svårt att förklara.. Har inte riktigt haft tid och ork att få till det snyggt. Gav upp!
Är du nöjd med din janome pro? Vad mer är den bra till?
Tack :-)

myran och lo sa...

Ja du, får nog bli att jag köper en ny maskin. Har bara försökt sy och vika och sy fast. Svårt att förklara.. Har inte riktigt haft tid och ork att få till det snyggt. Gav upp!
Är du nöjd med din janome pro? Vad mer är den bra till?
Tack :-)

Pernilla sa...

Du syr på en vanlig maskin alltså, det går att få det snygg där med jag sydde så i flera år innan jag köpte min cover. Men det är klart att det blir snyggare med den.
När jag sydde på min vanliga maskin så kantade jag alltid med muddväv, det som är viktigt är att man måste dra ganska mycket i remsan annars blir det slappt i t.ex halsringningen.
Med en cover pro kan man sy dekorsömmar, trillingsöm tvillingsöm och kedjesöm. Vänder man på plagget så man får den aviga sömmen öppot så ser det ut som en täcksöm mycket dekorativt. Sedan kan man köpa till kantbandare och lite andra pressar fötter.
Hoppas du fick lite svar =)

myran och lo sa...

Tack. Då är det nog bara kantband som jag kompletterar med till mina maskiner. Tänkte om man kunde sy vanlig raksöm med den? Och ställa undan den vanliga maskinen.
Jag har sytt med overlock på ena sidan sen raksöm när jag vikt. Vilken pressarfot har du till? Såg det finns olika mm. Vet du skillnaden mellan cp och cpx? Jag har en Husqvarna overlock s25 idag som jag syr täcksöm med bla.

Pernilla sa...

Den enda skillnaden på cp o cpx är att den sist nämnda är den ny modellen och har automatisk tråd spänning (tror jag i alla fall)

Jag har en vanlig hushållsmaskin en overlock och cp och den maskinen jag använder minst är den vanliga, men det beror kanske på vad man ska sy. Man kan sy vanlig raksöm med en nål på cover men då blir det kedjesöm på baksidan det ända som är lite tokigt om man ska använda den i det syftet är att det går inte att fästa tråden när man är klar i så fall får man göra det för hand efteråt.

Jag har faktiskt bara original foten som följer med och sedan kantbandaren där det följer med en kortare pressarfot vissa använder clear view foot och tycker det är enklare att sy med den, men jag tycker det fungerar utan lika bra.

Har du kollat så det inte finns kantbandare till din nuvarande maskin har sätt att vissa handlar på ebay, eftersom du redan nu kan sy täcksöm med den. Har ingen aning om det finns men värt att kolla om du inte redan har gjort det.

Jag kan säga att det är mycket roligare och blir så mycket snyggare att sy kantband och fållar på cp än med vanlig maskin men igentligen är det kanske lyx . Jag syr i princip alla kläder till lillebror och en del till storasyster så jag har tjänat igen pengarna jag la ut för några år sedan. Men dom är dyra!
/ Pernilla

myran och lo sa...

Tusen tack flr dina svar! Idag beställer jag en ;-)

Ha en skön sommar!

Pernilla sa...

Det var så lite roligt att kunna vara till hjälp =)
Du kommer inte att ångra dig!

Ha en skön sommar du med!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin