måndag 25 februari 2013

Kofta till liten!!

En kofta till en liten tjej, ibland kommer det över mig att jag vill sy små tjej kläder och nu har jag äntligen tagit tag i en liten present. Denna kofta är i stl 74 och jag ville använda mig av en färg som kanske inte är så där typisk flickig, applikationer är ju också något jag gillar att göra denna gång blev jag lite inspirerad av en tröja som jag själv äger. Jag ritade ut en liten vinge och ett hjärta på fri hand som jag sedan klippte ut i spets och sydde fast på koftan, tänkte först ha knytning i halsringningen med så slog det mig att snören är ju fantastiskt roliga att dra i när man är på upptecknings färd i livet, så det fick bli tre stycken tryckknappar i stället chansen att plagget sitter kvar på kroppen blev kanske lite större på detta vis. 

Jag hade inget färdig mönster på kofta i denna storlek så jag valde att använda ett favorit mönster på tröja och rita om det lite, tog till ett par cm i sidorna för mera rörelsevidd och i cm mitt fram för knappslån enkelt och bra. 

Nu hoppas jag bara att presenten ska passa och bli omtyckt av den nya lilla ägarinnan =)


Mönster:
Om ritat tröj mönster stl 74

Material:
Turkos jersey Olssonstyger
Vit tunn interlock JNYdesign
Spets ur gömmorna 
10 mm tryckknappar

Ha de gott!!

7 kommentarer:

Le Petit sa...

Så söt kofta och vilka fina spetsapplikationer! Hur fick du dem så fina? Jag har försökt samma sak. både att sy på hjärtan och att klippa ett hjärthål i tyget så att spetsen syns under, men inte riktigt fått det bra på mina testbitar. Hade förstås ingen totalystable eller liknande så det kanske är en del av tricket?

Gelememos sa...

Så söt!

annas alster sa...

Jättesöt liten kofta! Jag gillar verkligen spetsapplikationerna. Roligt att du bloggar igen, har saknat dina inlägg!

Pernilla sa...

Tack snälla!!
Le Petit: Jag klippte ut två vingar och ett hjärta av vilesofix som jag sedan strök på spets på, det man bör tänka på är att använda en bit mönsterpapper eller liknande på rätan annars får man hela strykjärnet i lim
Sedan tror jag att hemligheten till en snygg applikation är just totalystabel det är nästan helt omöjligt att få det snyggt utan det tycker jag. Har du aldrig provat så måste du göra det applikationerna blir så snygga när man stryker på totalystabel på avigan.

annas alste: Tack ska försöka att vara bättre på att blogga och kommentera era också =)

Le Petit sa...

Tack för ditt svar! Förstod nästan det :) Tyckte dock inte att jag såg någon vilesofix på dina att det bara var spets. Har ju båda sakerna hemma så jag får testa igen :). Än så länge har jag bara testat spetsapplikationer på skräpbitar och inte på plagg.

Le Petit sa...

Fast vilesofixen kanske är genomskinglig? :)

Pernilla sa...

Ja det är genomskinligt, men som sagt lägg något över när du stryker och ha inte för varmt på strykjärnet om du har syntet spets för då blir det inget kvar av applikationen! Det kommer att gå bra =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin