onsdag 10 juni 2009

Det här var lite läskigt!

Jag har tänkt ett tag på att sy mera plagg i icke lakansväv, men har varit lite rädd. Det är inte så mycket som kan glida undan eller tugga sig fast i maskinen om materialet är ganska stumt.
Men när mina kära arbets kollegor så gärna ville att vi skulle ge bort en liten present till våran chef som fått en dotter, som var något speciellt och som inte gick att köpa på en vanlig butik som tex h&m tänkte jag, vad tusan det är väl bara ta tjuren vid hornen och sagt och gjort detta är resultatet.

Först ut en liten heldress av velore även denna är mitt förstaförsök så jag får nog kalla det nybörjar tur! Mönstret har jag skapat själ från en befintlig heldress som I hade när hon var liten och är i storlek 56. Velouren kommer från Mjukatyger och är ceris och orange randig, syns dåligt på bilden.

Det var svårt att sy en liten present när jag kom på hur roligt det var att sy i detta material och så små kläder! Så det blev ganska många plagg!
Här är ett set också dessa i storlek 56. Tunikans mönster kom ifrån att jag gjorde om ett body mönster till tröja och sedan ställde jag ut det i nederkant, kanske inte så praktiskt till en så liten tjej men min förhoppning är att det ska bli så varmt ute så den går att använda utan leggings.


Och sist men inte minst ett uggle set i storlek 56 kanske ni tänker varför alla plagg i storlek 56 men den här lilla tjejen hade så brott om ut så hon kom 3 veckor för tidigt och var ganska liten. Mitt vanliga muddbyxe mönster och bodyn är av ritad efter en av Is gamla
Materialet till dessa två set kommer från Jofotex utom mudden som är köpt på Olssons tyger.
Och jag måste säga det, att resultatet blev bättre än vad jag någonsin kunde drömma om. Så roligt och framför allt när det ska ges bort nu är det bara att hålla tummarna att mina arbetskolegor och framförallt den lilla familjen ska tycka om det jag har sytt åt dom =)

9 kommentarer:

Johanna sa...

Superfina kläder, tuffing! Det verkar ha gått hur bra som helst. Såg den där randiga velouren hos min kompis igår, den är helt underbar!!!

SiriR sa...

Wow, så mange fine klær! Ser veldig proffe ut:)

Y sa...

jättefina kläder!! framförallt gillade jag den orangerandiga.

Monica Therese sa...

Så herlige klær,elsket velouren!!

Anonym sa...

Fan vad duktig du är bruden :D Love / Errki

lilla hjärtat sa...

Va fina set du gjort. Kul att du kikade in hos mig. Länkar till dig från mig.
Helén

anna sa...

Åh så mycket underbart!! Jättefint!

Anonym sa...

Jag kan bara säga LOVELY..fantastiska kläder vi fått till vår lilla prinsessa Emilia..Velouren har kommit väl till användning i detta fantastiska väder.:-)Tack så jätte mycket! Kommer mer best jag LOVAR :-) Kram Anki m fam

Anonym sa...

Åhhhh..vilket fint täcke..vad duktig du är stumpan :-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin