lördag 1 januari 2011

stjärnbodysar!!
God fortsättning och hoppas ni hade en härlig kväll i går!


Dessa bodysar sydde jag innan jul den blå blev en julklapp och den gröna fick stanna här hemma, det tråkiga med den blå var att den var för liten så jag måste sy en större så att den passar L. Problemet när jag skulle sätta mig ner och sy var att jag hade bara body mönstret färdigt i två storlekar 56 och 62 så jag chansade på att den skulle passa men L är dryga 2 månader äldre än N så jag borde ha förstått att det inte skulle gå.
Jag måste säga att jag är toppen nöjd med detta mönster sitter jätte bra på och lätt att öppna när man ska byta blöja ca 100 gånger om dagen ;)
Den gröna gjorde jag som fusk omlott som jag har läst om på någons blogg (en toppen ide) men jag tyckte nog inte att det blev så där jätte bra problemet som uppstår på min variant är att den glipar jätte mycket och det ser konstigt ut på, så nästa gång blir det en vanlig omlotts body!
Detta underbara tyg som kommer från JNYdesign skulle jag villja ha i alla färger som finns men tygkontot är slut för tillfället så jag får nöja mig med att titta på andra bloggar och njuta.

13 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

jättefina! så snyggt att matcha det randiga med stjärntyget! i like!

Marina sa...

Så fina! Jag skulle också vilja ha någon meter av alla JNY's tyger. Vilken smart knäppning i halsen på den blå, vet du om det finns någon beskrivning på hur man gör den någonstans?

Pyssellycka sa...

Jag håller med, tygerna är helt underbara tillsammans! Snyggt!

Skapat av mig sa...

ÅÅ så fina!

KRUMELEJ sa...

Vilka jättefina bodies. Gillar verkligen kombinationen mellan stjärnor och ränder. Ha ett fortsätt gott nytt år!

sorkmor sa...

Vad mycket fint du har sytt. Härligt att kombinera randigt med stjärnorna :)

Pernilla sa...

Marina: Jag kan tala om hur jag gör, Först syr jag ihop tre av ärm sömmarna sedan syr jag fast trikån som blir halsringningen nästan ända ner i sista ärm sömmen. syr sedan ihop sista biten som är utan trikån.
sedan när hela bodyn är klar och jag ska sätta i tryckknappar så lägger jag till sömmen som den ska vara och då syr jag några stygn längst upp i halsen ner mot sprundet så den håller sig där även efter tvätt. Avslutar med att sätta dit tryckknappar. Hoppas du förstår lite svårt att beskriva med bara ord!

Fröken Fräken sa...

Toppenfina!

Håller med Marina om att knäppningen i raglanskärningen ser jättebra ut. Jag sitter som bäst och klurar på sätt att lösa det, men tycker det är knepigt att få det så snyggt som din.

Måste bara få fråga om jag fattat rätt: Du bandkantar alltså hela vägen runt och ner i den öppna raglanskärningen först, och sedan viker du liksom in kanten framtill?

Ser alltför avancerat ut för mig. :-)

Heartbeatdesign sa...

wow! De var kanonfina båda två! Vill också sy bodys men måste först investera i en kantbandare!!

Pernilla sa...

Fröken fräken: Helt rätt det ser mer avancerat ut en vad det är.

Heartbeatdesign: Du kan sy bodysar utan kantbandare går att sy med vanlig symaskin och tvillingnål Thea blomma åker vagn har en jätte bra beskrivning kika in här http://kokalal.blogspot.com/2008/09/sy-kantband-i-trik.html

Thea sa...

Å vilka fina bodysar! Vad härligt att kombinera stjärnor och rädner sådär. JAg håller med, det är så jobbigt, man vill ha alla tyger att kombinera med, men tygkontot räcker helt enkelt inte till!

Marina sa...

Tack för beskrivningen! Det måste jag prova nästa gång jag syr en body.

Jag lägger till din blogg på min blogglista så jag hittar hit igen ;-).

Heartbeatdesign sa...

Åhh tack för tipset :=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin