torsdag 26 maj 2011

Linnen till två små.

Har sysselsatt mig med att sy ett gäng linnen, några ska få flytta hem till en kär vän och hennes lille man och nått får stanna här hemma i garderoben. Jag tycker det är super bra att ha linne på barnen under munkjacka eller omlottströja så det inte blir för varmt.

När jag satt med mönstret till dessa så hade jag bara gratis mönstret från ottobre men när jag sydde detta till storasyster utifrån det mönstret så tyckte jag det var så himla tajt och kort i modellen valde därför att rita om det helt. Jag fick lägga ut det hela 4 cm i midjan och 3 cm på längden dessutom gjorde jag om axeln så den blev lite bredare. Nu är jag nöjd, lillebror har redan använt sitt och spillt ner den med gröt också.

Något som slagit mig de sista dagarna är att jag i regel bara klipper ut ett plagg och syr färdigt det i stället för att klippa ut ett helt hög för att sedan sy det går mycket snabbare och de blir mindre stök med tygerna. Dessutom är det lättare att förbereda på så vis nu när sy tiden är så begränsad, fattar inte varför jag inte gjort så förr.

Mönster eget stl 80
finns ett gratis mönster hos ottobre


Tyg bilar/husvagnar och moln jnydesign röd robot mjuka tyger flodhästar Znokdesign (tyvärr slut)

3 kommentarer:

W collection sa...

Å vad härliga:)

OYB sa...

Snygga! Ja ottobres gratis linne är väldigt snävt!

KRUMELEJ sa...

Här har du en till som tillverkar linnen i massor till min lilla Sigge. Jag håller med dig om att linnet är väldigt tight och då är min son ändå av den nättare modellen. Visst är det ganska konstigt eftersom jag i övrigt upplever att Ottobres mönster är breda. Jättefina linnen förresten ;D.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin