söndag 22 april 2012

Heldress i pippityg !


Jag måste bara berätta men min syster ville att jag skulle sy en heldress som hon skulle ge bort till en kompis som har en liten kille, vi pratade en stund om tyg val och jag sa att pippityget skulle göra sig jätte bra till heldress. Hon svarade lite avvaktande men ja det blir nog bra tyckte hon sedan har det dröjt lite med sömnanden och vi har pratat lite lätt om det bara. Men så för någon dag sedan frågade jag om hon tyckte det kändes bra med pippityget och hon svarade lite försiktigt ja men hur ser de ut då? ja men så där randigt du vet och hon började skratta, hon hade hela tiden trott att jag menade ett tyg med bilder på pippi långstrump ha ha  tänk så fel det kan bli.

Ja några pippi är det inte på dressen och jag gillar den jätte mycket ångrade direkt att jag inte klippte ut en till lillebror också när jag ändå var på gång. 
Har en längre tid sneglat på detta tyg men blivit lite avskräckt eftersom det är lite blått i botten i stället för vitt, men jag ångrar inte mitt köp tvärtom så måste jag nog köpa en bit till. Kan tänka mig både munkjacka och mjukis brallor och en hel del annat som skulle vara jätte fint i detta tyg. Begränsningen är kanske att jag inte vill använda vitt till för då blev den blå nyansen väldigt tydlig.
Kändes bra att använda ett enfärgat tyg som fickpåse skulle kanske känts väldigt rörigt annars för ögat och jag valde blått men rött hade varit minst lika snyggt till.

Modellen är den samma som till de andra jag sytt på senare tid men nu i stl 80 så nu har jag även gjort mönstret i denna stl och även i stl 92 så att lillebror har något att växa i, fickorna gör jag så här  .Känns bra att jag äntligen tog tag i denna dress annars får alltid syster vänta in i det längsta med sina beställningar =)

Mönster:
Eget stl 80

Material:
Tunn Pippi mönstrad collage Lilofant design
Kornblå collage till fickpåsarna tygförådet
Korn blå mudd stoffochstill

9 kommentarer:

Thea sa...

Åh vad snyggt och välsytt!

Emilia sa...

Så fin - och så snyggt med pippityg!

Le Petit sa...

Åh så fin!

Pernilla sa...

Tack vad snälla ni är =)

Anki sa...

Hihi vad kul att hon trodde att det var en massa Pippi på tyget, inte konstigt med tanke på namnet iofs :-) Superfint blev det!

maria syr och så vidare sa...

Åh va fin! Jag har funderat på det där tyget men var lite tveksam då botten inte är helt vit men det ser ju jätte bra ut! /Maria

Pernilla sa...

Maria: Så länge man inte använder vitt till, så stör jag mig inte alls på den blå tonen =)

Eva sa...

Supersnygg! Du är verkligen duktig. Jag blev inspirerad och har vågat mig på en OP till min lilla son. Men jag undrar hur du gör längst ner i grenen med knappslån? Jag får inte till det ordentligt som jag vill! Jag blir galen :-\
Har du något knep som du vill dela med dig utav?
Mvh Eva

Pernilla sa...

Eva: hoppas du ser mitt svar har missat totalt din fråga =(

I vanliga fall så klipper jag bara upp så långt som knappslån är mitt fram, sedan syr jag fast knappslån. Då är dressen hel resten av biten mot grenen det blir snyggast och lättast att sy. På denna glömde jag av mig och klippte upp hela vägen, inte lätt att få till jag förstår att du blir galen, fick helt enkelt nåla ihop så långt upp som möjligt och sedan använde jag mig av blixtlås pressarfoten sydde så nära knappslån som möjligt. Det blev inte helt perfekt längst upp men det var inget hål i allafall hoppas du förstår vad jag menar och att du ser mitt svar =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin