torsdag 5 juli 2012

Spring i benen!
Jag är kär, denna klänning blev precis så där fin som jag hade föreställt mig och lyckan att se den på min stora fina tjej!
Jag har många gånger ångrat att jag inte köpte detta tyg från liandlo för jag tycker färgen är så härlig, tur för mig att hon bestämde sig för att trycka det igen så jag också fick njuta av en egen bit.

Modellen på klänning är den samma som till denna med prinsessor men nu har jag använt mig av chiffong tyg till kjolen. Chiffong är ett rätt besvärligt tyg att handskas med det har inte så mycket styrsel och vill mest bara glida runt på klippbordet, det är inte alls så svårt att sy i utan det är förarbetet som blir besvärligt. Jag använde mig av rullkniv när jag klippte ut kjol styckena och det gick jätte bra.

Äntligen så kom solen och värmen och vi har njutit av varje minut och sekund mycket bad, lek och skratt men familjen, konstigt att allt blir så mycket roligare när solen tittar fram =)


Mönster:
Eget stl122

Material:
Blå jersey med vita hjärtan Liandlo 
Vit chiffong stuv bit på olssonstyger.
Vit tunn interlock JNYdesign

18 kommentarer:

Palven sa...

Vilken härlig sommarklänning :o)

maria syr och så vidare sa...

Jättefin! Har inte vågat ge mig på chiffong ännu, men man blir ju onekligen inspirerad att testa!

Elisabeth (frøkna og frøet) sa...

Nydelig kjole!

Pernilla sa...

Tack snälla ni =)

Maria: Prova det är inte så svårt att sy i och är man lite försiktig när man klipper eller skär så fungerar det! Men tänk på att det är ganska genomskinligt så två lager eller under kjol behövs.

Emilia sa...

Supersommarhärlig klänning!

BamBuu sa...

Helt underbar ju!!

Retro Elephant sa...

Ljuvlig, fin modell!

//Lina

Bianca sa...

Hej!!
Jag har en liten fråga till dig. Jag ser att du köpt en del av dina tryckknappar på Cranberrylover. Jag har oxå beställ därifrån nu, men upplever att deras knappar är väldigt svåra att öppna när de väl knäppts ihop. Är detta något du upplevt med, eller har jag fått en sämre omgång knappar. Jämfört med tryckknappar köpta i sverige, i symaskinsbutik. Cranberry-knapparna är så svåra att öppna att t.o.m. tyget går sönder, även om det är flera lager tyg/mudd etc.

Tacksam för svar :)

Pernilla sa...

Bianca jag har använt dessa knappar ett tag och beställt flera gånger har inte upplevt detta problem med dessa knappar. Men hur sätter du fast dem har du press eller tång eller något annat?

Bianca sa...

Tack för svar :)
Jag använder ett litet verktyg (+ hammare) som följt med knappar jag köpt här i Sverige. Funkar fint. Men även innan knapparna satts ihop och jag bara trycker ihop två "delar" så går de inte att sära på, utan att jag behöver lirka och ta i. Sätter jag ihop två jag köpt i Sverige, eller en "knopp" "från" Sverige och en ring från CBL så är det inga problem. Men just "knopp-delen" från CBL verkar lite stor för själva ringen. Men, men. Då vet jag att du inte haft sådana "problem" iaf :)

Angelika sa...

Hej. Hur bandkantar du dina alster? Jag har en Huskylock s25, men får inte alls till det så snyggt som du. Tips?

Pernilla sa...

Bianca:
Jag har en kompis som brukar använda samma värktyg som dig, hon har haft jätte problem med sina knappar. Nu är dessa knappar köpt i sverige men när hon lånade min tång så försvan problemet. Att knapparna är lite tröga från början är bra eftersom dom ger med sig lite eftersom, men att det inte ska gå att sära på dem eller att tyget går sönder låter inte alls roligt. Vore jag dig skulle jag köpa en prym tång dom är inte alls så farligt dyra och gör jobbet med att sätta in knappar mycket smidigare!

Angelika:
Jag har en Janome cover pro med tillhörande bandkantare som gör jobbet. Hur syr du dina kantband i dag?
Hälsningar Pernilla

Angelika sa...

Hej Pernilla.
Idag klipper jag till kantbanden av tunn interlock, singeljersey eller mudd, syr fast den på rätsidan, viket över och fäster med overlockens täcksömn. Men ärligt, så blir det inte bra! Men trodde faktiskt att en maskin för 12000 skulle ge mig ett bra resultat. Men tydligen har jag kanske fel maskin då. Eller har du den speciellt till bandkantning och en annan till overlock och täcksömn?

Bianca sa...

Åh, jag hoppas du har rätt! :) Har beställt en sån där nu. Ja, lite trögt gör ju inget. Men nu är det så trögt att försöker man öppna så går tyget sönder och knappen liksom kommer genom tyget (fortfarande knäppt). Och det är ju inte så smidigt om man ska byta kläder på en sprattligt liten en tex, eller att ha det i dockkläder, där barnen själva ska klara öppna. Jag provar med den där prylen och sen återkommer jag med rapport ;)
Tack för hjälpen.

Pernilla sa...

Hej Angelika!

Jag förstår din frustration över att ha en bra dyr maskin och ändå blir resultatet inte bra, jag kan inte riktigt svara på om det finns någon bandkantare till din maskin. Tycker du ska prata med dom där du köpte maskinen och höra.

Jag har en overlock maskin som syr och klipper sedan har jag cover pro som jag fållar och syr kantbanden med. Bandkantaren är ett tillbehör som jag har köpt till och den finns i olika stl. Innan jag hade min cover så sydde jag på samma sätt som dig fast då med tvillingnål, det tipps jag kan ge dig är att du måste strecka MYCKET på tyget som du använder till kantband annars blir det slappt och det bästa material att använda är mudd, det håller stunsen bäst efter tvätt.

Jag hoppas att jag kunnat vara lite till hjälp i alla fall!
Hälsningar Pernilla

Pernilla sa...

Bianca:

Ja jag hoppas att det löser sig för dig skriv gärna och berätta!

Jag köpte knappar från ett ställe här i sverige en gång och när jag skulle öppna plaggen så fick jag hela knappen i handen inte roligt och framför allt inte när jag hade sytt jätte mycket presenter och gett bort innan jag upptäckte problemet då blir man inge vidare glad!

Hälsningar Pernilla

Åsa Tidqvist sa...

så himla fin! Chiffong skulle min prinsess-tjej gilla....!!

Anonym sa...

Jag gillar att läsa och jag föreställer mig denna webbplats fick några riktigt bra grejer på den!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin