måndag 16 juli 2012

Kofta till storasyster!Kofta i kylan behövs här hos oss, rosa och spets står på önskelistan varje gång något nytt ska sys till syorasyster. 

Jag måste säga att det är nog så att storasyster har fått mig att gilla spets lite mera än vad jag gjort tidigare tycker att denna blev riktigt söt faktiskt.
Jag använde mig av samma mönster som till denna kofta och klippte ut en remsa som blev volang, jag sydde rullfåll på båda långsidorna av den och sydde rynktråd som jag drog i för att få önskat resultat på rynket. Väldigt simpelt, spetsen har jag inte gjort något annat med en rynkat och sedan sytt fast. 
Valet av knäppning var lite svårare tänkte först sätta 3 tryckknappar längst upp på koftan men det blev inte så bra som jag ville, sedan tänkte jag sätta knappar hela vägen ner men det kändes heller inte riktigt rätt. Men när jag var och rotade runt i spets lådan av en annan anledning fick jag syn på denna spets och tänkte mig någon typ av knytning i halsen, och så fick det bli. 


Mönster:
Eget stl 122

Material:
Rosa jersey olssons tyger
spets ur gömmorna 
Spets applikation mrs bao

Nu hoppas jag på lite sol så vi kan bada åtminstone en gång i sommar!
Ha de gott!

6 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

HUR fin som helst - en sån här skulle min dotter så gärna vilja ha! Kanske skulle piffa en av mina knytkoftor med en volang nertill... väldigt fin rosa färg med!

Palven sa...

Helt underbar!!!!!

Pernilla sa...

Tack snälla, Åsa klart du ska sy en till tjejen blir super enkelt att bara sätta volang på befintligt koft mönster =)

Emilia sa...

Så fin - är lite svag för både spets och volang ;)

Anonym sa...

Otroligt söt! Måste nog försöka mig på något liknande till Pyret. /Le Petit

Alice BraLLan sa...

Väldigt, väldigt fint!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin