torsdag 16 februari 2012

En ny förälskelse!


Jag är förälskad igen, jag bara undra vilken underbar värld Johanna har i sin fantasi hon kommer med nya helt fantastiska mönster hela tiden, har många gånger tänkt att om hon inte skulle rita vad skulle jag då sy i för tyger?! 


Efter att jag sydde heldressen med knappslå så ville jag fortsätta att sy det, helst på allt men jag tänkte att jag även så smått ska sy lite tröjor till lillebror det blir en bra kombo tröja och knappslå är snyggt i mitt tycke åtminstone. Body är mest praktiskt så här i kylan men med linne body under så slipper magen titta fram och då tycker jag ändå att det fungerar bra med tröja! Sedan blir det mycket dekorativt med knappslå man kan använda en massa olika färger på knapparna när tyget är fler färgat det blir riktigt snyggt tycker jag!

Det blev två tröjor när maskinen ändå var trädd i rött så kunde jag inte låta bli svamp tyget, jag har kommit in i något blå/röd period lillebror har massor av kombinationer med just blått rött och vitt han passar så bra i det! 

Byxan är samma modell som jag sydde till lillkusinen här, jag känner mig fortfarande lite förvånad över att det går så snabbt och smidigt att sy dess dekorativa brallor. Alltid lika roligt när något går enkelt och inte en massa strul.Material:
Blått svamp jersey röd jersey knappslå olssonstyger
Sommar jersey Znokdesign
Tunn röd interlock JNYdesign

Marin blå stretchfrottè tyghyllan
Färgade knappar 10 mm Cranberrylover


Mönster:
Tröja stl 86 med annat knappslå ottobre 1/2012
Byxa stl 86 ottobre 4/2011

  


13 kommentarer:

OYB sa...

Verkligen superfint! Röd knappslå på tröjorna blev jättehärligt!

katta sa...

Jag håller med om Johannas tyger och vilka härliga tröjor du gjort av dem :)

makrill sa...

jag dör en smula när jag ser dina kläder - så snygga!! framför allt gillar jag brallorna. har länge tänkt sy sådana men kommer ju liksom aldrig till skott. men du menar att det inte är så krångligt? kalasfina är de i alla fall :)

Pernilla sa...

Tack snälla =)

Makrill:
Det är riktigt super enkelt jag lovar, går faktiskt mycket snabbare än ett par muddisar!
Prova ett par du kommer att bli förvånad =)

Anki sa...

Å vilka läckra kläder! Så snyggt med knappslå å du får till det så bra. Har testat några gånger men tycker det är knepigt. Har precis köpt det blå svamptyget som är så fint å nu lär det bli svårt att låta bli sommartyget när du visar hur fina kläder det blir :-)

Helena sa...

Jättefina kläder! Så snyggt med knappslån.

Lime by me - Lime design sa...

Håller med! Helt ubderbara tyger som är från johannas design. Sen är jag helt frälst i de små svamparna oxå! Jättefina tröjor!

BamBuu sa...

Så fina kläder, gillar också heldressen för två inlägg sedan skarpt!! Blev intresserad av knapparna du använder, var det smidigt att beställa därifrån? Hur sätter du fast dem?

Emilia sa...

Visst är det härliga tyger och fina kläder har du sytt i dem med!

Pernilla sa...

Tack alla snälla =)

BamBuu: Jag tyckte det gick jätte bra att beställa inga problem, denna säljer också på Etsy såg jag hos annaalster tror jag det var om man hellre vill beställa därifrån http://www.etsy.com/shop/mrwalrus2009?section_id=7087098

När jag sätter fast dom så har jag en prymtång finns bla hos bibbis mycket enklare än att använda hammare =)

Helt klart prisvärda knappar enligt mig.

BamBuu sa...

Låter toppen, har ju en prymtång och den är ju smidig att använda. Tack för den andra länken också blir nog en beställning från någon utav sidorna. Kul med så stort utbud!

/malin

Åsa Tidqvist sa...

hååå, så himla snygga! Rött till var verkligen fint! Nu MÅSTE jag ha svamptyget också...

Alice BraLLan sa...

Så snyggt! Jag gillar verkligen detaljerna, såsom du tänker till med färgen på knappar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin