onsdag 22 februari 2012

Rosor till storasyster!
Ja i denna familj är det inte bara lillebror som växer, jag kan berätta att stora syster har dragit iväg så mycket på längden så att när vi började på förskolan igen efter vattkopporna så är hon nästan ett huvud längre en dom andra. Kanske inte är så konstigt att det fattas en dess i ärmar och ben på kläderna i garderoben. Nu har hon säkert inte vuxit allt under dessa veckor men det blev så tydligt när vi inte varit där på ett tag.

Som jag berättat tidigare så är hon lite kinkig på mina hemma sydda kläder som hon säger, men det går bättre och bättre men då ska hon själv välja tyg och så vidare och det gör mig inget så länge jag får sy :)

Denna modell på klänning är ny, jag har tänkt att utgå från detta mönster och sedan se hur många olika varianter jag kan hitta på innan fantasin tryter. En så länge har jag lite nya ider på olika varianter så det dyker väl upp en och annan klänning/tunika innan jag har fyllt upp tjejens garderob!
På denna blev det både knappslå som jag blivit besatt av för tillfället, lite rynk på kjolen och spets i neder kant som var storasysters ide (ingen klänning utan spets mamma ha ha vi får väl se)

Tyget då ja detta köpte jag för jätte länge sedan tanken från början var att det skulle bli en filt men så blev det inte, i alla fall så är det ett jätte tunt velour tyg men ändå jätte härlig kvalitet. Min smak av tyg " NÄ " men storasyster gillar det jätte mycket.


Mönster:
Eget stl 122

Material:
Velour  lokal tyg affär.
Rosa jersey olssonstyger
Rosa interlock JNYdesign


Jag beklagar att bilden är helt fruktansvärd men jag fick bara en chans att fota innan storasyster ville ta på sig den , kanske jag kan lyckas få en bättre live bild om hon vill ställa upp på det!

4 kommentarer:

Dittenodatten sa...

Vilken härlig klänning!

Ingrid sa...

Å, den var helt nydelig! Fantastisk fin!

Emilia sa...

Vilken fin klänningsmodell - skulle nog min dotter kunna tänka sig!

mami Jess sa...

Men nu hittade ju jag även till din blogg! Har bara tittat lite som hastigast, och blir superimpad!!! Sååå fantastiskt duktig du är på att designa och sy!!!! Jag blev inspirerad. Har själv funderat på att sy lite, både till Hannes och mig själv, men symaskinen har pajat... Ja ja. Får se till att få den fixad... =). Kram Jessica

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin