söndag 12 februari 2012

Heldress eller lekdress!
Nu har lillebror fått en härlig lek dress att springa runt i så vi slipper ha pyjamas halva dagen =)

Vi har några köpe dresser som vi fått som han har använt flitigt, men som börjar bli riktigt kort i grenen och armar och ben ska vi inte ens prata om. Jag gillar modellen jätte mycket på köpe dressarna så jag bestämde mig för att använda ganska lika passform och detaljer på denna. Sedan kom jag över en bit college tyg på olssonstyger för 49 kr/m i en härlig mörk marinblå färg "lycka".

Ja vist hade jag kunnat göra tusen olika varianter hade kunnat sy med luva, men då blir det så knöligt under overallen. Hade kunnat skippa mudd i benslut men då hade han trampat runt på byxbenet och snubblat, hade kunnat låtit bli fickorna men det är ju en av mina favorit detaljer för tillfället. Hade kunnat använt dragkedja men då hade jag  inte lärt mig att sy knappslå, som jag så länge ha velat göra. och vet ni, det var verkligen inte speciellt svårt när man klurat ut hur man ska göra riktigt dekorativt blev det med. Jag ville att denna dress skulle vara mycket arbetad med många detaljer så det blev inte bara fickor och knappslå utan jag satte även små lappar på armbågarna och sydde en avig täcksöm på hela ryggsömmen, kanske lite överdrivet arbetad dress men jag gillar den i massor och lillebror har fått en snygg dress att leka i.


Mönster:
Eget stl 86

Material:
Marinblått collaget, röd/vit klöver mellanlägg till knappslån Olssonstyger
Tunn interlock JNYdesign
Röd mudd stoffochstill

Jag är så nöjd över mina ny knappar, har haft lite problem med dom förra som jag köpte hos babythimgs vet inte om det är för att jag inte har någon press utan en tång, men dom lossnade nästan jämt från plaggen och det är inte så där jätte roligt när man givit bort ett plagg. Dessa sitter än så länge i alla fall och billigare är dom andra med. 
Något som jag inte är riktigt lika nöjd över är att stora syster har fått vattkoppor och hon har precis överallt stackars liten, det kliar i massor och hon har jätte hög feber så nu blir vi hemma i några veckor till då!
14 kommentarer:

makrill sa...

Å så snygg!! Helt i min smak :) Välsydd som allt annat du visar upp här. Hoppas att vattkopporna ger med sig snart, kan riktigt känna i kroppen hur det kliar...

Skapat av mig sa...

Supersnygg! Gillar att den är så välsydd!!!

Anonym sa...

Superfin!
Gillar den klassiska färgmatchningen och fickorna och sömmen i ryggen.... och alltihop. ;-)
/Åsa

katta sa...

Åh så snygg den är och enormt välarbetad!

Sofia / rufi design sa...

Superfin! Älskar enkla och välarbetade plagg!

Fiffiga Systrar sa...

fantastiskt söt!!! /emelie och elin

Mia sa...

Så snygg! Gillar alla detaljer och färgkombon med blått, rött och vitt. Får snart bli en ny lekdress till min egen lilleman, han har nästan vuxit ur favvodressen jag sytt. Kanske kan bli en i blått och vitt och rött...

Anki sa...

Så snygg!!! Både färger å detaljer är underbara! Hoppas vattkopporna ger med sig snabbt.

Bianca sa...

Hej! Nu har jag lusläst din blogg, eller ja, nästan ;) Jag blir så sugen på att börja sy till mina barn själv, men har bara en "vanlig" symasikin utan vidare finesser. Jag undrar vad du har för utrustning för att kunna skapa alla dessa mästerverk??
Kram

Pernilla sa...

Tack för alla fina kommentarer :)

Bianca: Jag hade inte mycket mera än dig när jag började sy för några år sedan, men allt eftersom så tyckte jag att det fanns ett behov av bättre maskiner så nu efter ett antal år så har jag en Pfaff hobbylock 2.0 som jag använder mest, Husqvarna Viking den har inte så mycket finesser men fungerar bra. Sedan den maskinen som jag har haft kortast är Janome coverpro 1000 cpx den syr jag alla kantband runt hals och ärmslut tex fållar och syr dekor söm, med den ser plaggen riktigt proffsiga ut och så går det mycket snabbare att sy.
Men sedan är det så här, att du kan i princip sy allt på din vanliga maskin. Det går att sy kantband och fålla snyggt med en tvilling nål. Det jag tyckte jag behövde mest när jag började var en overlock så plaggen ser snygga ut inuti med.


Jag hoppas jag varit till hjälp och roligt att jag kan inspirera någon annan =)

Hanna karlzon sa...

Åh! jättefin!!

Katharina sa...

Vilken helt fantastisk dress! Verkligen jättefin. Hittade din blogg idag och du åker raka vägen in i min RSS-läsare. Du syr hur mycket fina saker som helst. Tack för att du delar med dig!

Lekdress sa...

vilken härlig lekdress.. :)

Alice BraLLan sa...

Helt fantastsiskt snygg!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin